Kombiler Neden Sıcak Su Vermez ?

Kombiler evimizi ısıtan ve sıcak su ihtiyacımızı karşılayan cihazlardır. Bu yazımda sizlere kombinin sıcak su konumunda görevini yerine getirememesinin belli başlı sebeplerinden bahsedeceğim.

Öncelikle kombiyi kullanabilmeniz için kombi içerisinde yeterli miktarda su basıncı olması gerekir.(1,5-2 bar ) Bu basınç değerleri belirlenen değerin altına düştüğünde kombi hata kodu verip çalışmayacaktır. Bu gibi bir durumla karşılaştığınızda kombiye su takviyesi yaparak kombinin çalışması için gerekli olan temel bir ihtiyacı da tedarik etmiş olursunuz.

Kombilerde sıcak su ihtiyacını algılayan ilk parça su akış türbinidir. Eğer kombide bu parça görevini yerine getiremezse kombi sizin musluğu açtığınızdan bihaber olup çalışmayacaktır. Tabi burada elektronik kartın da sağlam olması da önemlidir. Kombiniz sıcak su ihtiyacınızı karşılamadığında su akış türbini kontrol edilmelidir.

Su akış türbini sizin sıcak su ihtiyacınızın oluştuğunu algıladığında elektronik karta sinyal gönderir ve sistem çalışmaya hazır hale gelir. Bu aşamadan sonra yanma için gerekli olan taze hava akışı ve yanma sonucu ortaya çıkacak olan atık gazın dışarıya atılıp atılamayacağı prosestat tarafından kontrol edilir. Prosestat basınç değerleri kontaklarını kapatacak kadar yeterli değilse sistem çalışmayacaktır. Su akış türbini bilgileri ve sıcak su problemleri için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz….

5 Yorumlar

  1. Hayırlı işler iyi ustam kombi çalışıyor ama ateşleme yapmıyor prosestat değiştirdim olmadı ateşlemenin içini açtım süpürge ile temizledim olmadı istanbulda ikamet ediyorsan servise gelirmisin

  2. ustam hayırlı işler .benim kombi banyo suyunu açtığımda çok ısınıyor sonra tekrar soğuyor bunu komvi üzerindeli ekrandada görüyorum yani istenilen sıcaklık 42 derece su sıcaklığı 50 derece ye adar çıkıyor kombi sönüyor ve kullanım devam ettği için sıcaklık düşüyor kombi tekrar devreye giriyor sıcaklık yükseliyor tekrar sönüyor ve böyle devam ediyor.ben sıcak sı hattında ntc yi değiştirdim.plakalı eşanjörü söktüm kireç çözücü ile temizledim.içine üflediğim zaman karşı bir zorluk fark etmiyorum.
    1. akış sen türibinu be akış sensörü suyun geçen miktarını ölçermi ? geçen miktara göre alev boyunu ayarlar mı yoksa belli bir pals üretip sadece su geçişini mi haber verir.
    genleşme tankının kullanım suyuna ekisi olur mu.?..
    o kadar video izledim fakat çözüm olmadı.
    hayırlı işler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir